Śledzik na ostatnią chwilę, czyli pięć błyskawicznych opolskich przepisów

kzg
09.02.2016 13:03
mt

mt (Śledź)

Śledzik, czyli ostatni dzień karnawału zwiastuje rozpoczęcię postu, trwającego aż do Świąt Wielkanocnych. Dlatego już dzisiaj ta ryba pojawia się na wielu stołach, ale przede wszystkim jest traktowana jako potrawa postna. Co najważniejsze, dania wcale nie muszą być nudne. Udowodnili to opolscy blogerzy kulinarni. O to kilka przepisów, które można przygotować już dzisiaj, lub wracać do nich w czasie postu. No może z wyjątkiem użycia whisky.

Wszystkie zdjęcia
  • Torcik śledziowy
  • Śledzik z jabłkiem i rodzynkami
  • Sałatka szybka...
  • ... i sałatka piękna
  • Śledzie z cebulką i jabłkiem w sosie jogurtowo-majonezowym