San Escobar nowy lokal w centrum
Wakacyjny wystrój, kremowe lody, orzeźwiająca lemoniada i dania serwowane z gorącego kamienia - to oferta lokalu o intrygującej nazwie San Escobar, który pod koniec lipca został otwarty w Opolu
San Escobar urządzony został w typowo wakacyjnym klimacie: jest dużo zieleni, roślin kontrastujących z energetyzującą żółcią. Znakiem rozpoznawczym lokalu mają być kremowe lody. Codziennie do wyboru są cztery smaki, które cyklicznie będą się zmieniać, jak np. solony karmel, mango, porzeczka, wiśnie w maślance, cappuccino, śmietana z miętą, wanilia z karmelem czy lody różane.
Kolejnym atutem lokalu jest sposób serwowania dań głównych, jakiego jeszcze w Opolu nie było - czyli z rozgrzanego do temperatury 350-400 st. C kamieniu. Do wyboru są dwa rodzaje steków: antykrot albo rostbef wołowy bez kości, pierś z kaczki, łosoś, krewetki [kilka dużych na patyczku] albo w wersji dla wegetarian owoce i warzywa. Dania te są podawane z dodatkami jak np. masełko smakowe, karmelizowana, czerwona cebulka, karmelizowana pomarańcz, pieczone ziemniaczki, sałatka ziemniaczana z sosem miętowo-cytrynowym czy kasza z sezonowymi ziołami.
Lokal mieści się przy ul. Kościuszki 31 w Opolu.
Wszystkie komentarze